Isnin, 4 Julai 2011

Cecite....

 Assalamualaikom....jumpa lagi dalam posting terbaru....1/3/2011 haritu...kami anak beranak balik muo...balik sesaje je...lagi pun aishah nak amik barang2 keperluan untuk pergi ke Kelantan...so..jom layan gambar....gambar diatas menunjukkan benjol....moral of the story...mata jgn letak kat lutut...hehehe
 Nampak ke benjol tu...mcm tak nampak je......rasa mcm nak saman je MPM....tapi malas ar plak...yang sebenarnya ,kes ni kalau nak dijadikan isu..boleh je....tapi...ishh...malas la plak...hahahaha...terlanggar tiang untuk masukkan banner...lupa plak nak snap pic...
 Naiim dgn Ammar,lepak lepak kat tanjung emas...
 Jom naik kete api...
 Tiket belom beli beb....kalau ada gerabak skali kan best...
 Jom main parit....lokasi kat Kg Parit Punggur...
 best best...layankan...
 Malam lepak makan....lokasi...Wak Jos ikan bakar,Sabak Awor.....
 Ini dia mangsa....boleh tahan la harga dia...hehehe
 Dan ini pemangsanya...hehehehe
 Sabar menanti makanan...Ammar tertidor...penat long distance agaknye...
 Yeayyy...dah sampai....Kupang rebus masak sambal 1kg,Pari bakar Sekor,Sotong Goreng Crispy 1kg,Sayur chapchai 2 org makan.....nyam nyam....
 Brrrppppppp....Alhamdulillah.....ngeh ngeh ngeh...
 Pastu esoknya layan lepak umah atok.....pokok durian depan umah sangat best...besar besar...tapi kami langkah kiri...belom time kami nak merasa...
 Besar besar...geram seh...
 Bontot beb....Kucing pengsan punyalahhh....hahahahaha
 Amacam.??...geram tak..??.....Pakjak kene gak balik kg tahun ni...kena gakkkkkkkkkkk.....wakakakakaka
 Depan Umah Pakcik Matar...tapi durian ni semua orang boleh makan....
 Kenapa Pakjak kena balik..???.....ni lah jawapannya....atok sedih kalau pakjak tak balik...Aza tak kira...pakjak kena balik jugakkkkkkk.....kalau tak balik nanti jadi anak tanggang....wakakakakakakak
 Ok...pas je habiskan masa kat muo...kitaorg pun balik KL...masa tgh on the way tu...mama col...ko katne ni..???...on the way nak balik...kenapa.??...ko singgah bukit pasir jap..beli Musang King...aduihhh..musang king lagi...hahahahaha.....tanpa banyak membantah......OK OK mama.....Dua guni sudahnya dalam bonet kete...habis sampai hari ni melekat bau...hahaha...musang king betullah...
 Musang King....Harga..???.....taknak bgtau lah.....nanti org kata riak.....Lepas makan durian dah takde aktiviti....lepak lepak pastu go to sleep....tapi.....haiyaaaa...cannot sleep woooooo...musang kingkong betullah...esok sebelom subuh nak g airport...hantar Aishah plak...hmmmmmm...
 Pukol 5 pagi jam bunyik.....bergegas bangun terus bersiap nak pegi airport....pastu gerak...Aza..Aishah..Mama...dgn Abg Yus...zasss...ke airport..Sampai je kat airport...terus carik surau....kita solat duluuuuuuuu....yearghhhhh
 Pukol 7.30am bertolak....pukol 8.35 sampai...hehehe...badan tak penat....tetibe je dah kat kelantan...hahahaha
 Ni la dia Airport Kelantan....masa kat KL lagi dah tempah kete sewa...sampai je kat Kelantan...kete dah tunggu...memula sewa viva je....tapi sebab viva tu belom sampai...brader tu bagi kitaorg pakai Alphard...oppssssss.....Gen-2....hahahaha...ikot rate viva...ok la tuh...rezeki...pastu terus gerak gi Politeknik Kota Bharu...
 Sesampainya kami kat Politeknik....mak datok...ramainya umat...gila ramai...hahaha...dgn jem...dgn berebut parking...perghhhhhh....tapi Alhamdulillah sebab tiada perkara tidak diingini berlaku...
 Ni la dewan untuk pendaftaran....sangat sibuk....Hanya pelajar sahaja dibenarkan memasukinya...Parents dan ahli keluarga not allowed....ehhhhh....tapi tetap ada yang masuk...manusia la katakan...hahahahaha
 Lepas pendaftaran...terus amik gambo pakai jaket....lepas tu beratur panjang nak pegi koperasi..amik barang2....perghhhhh...lama menunggu....berkorban apa saja....ko sorang je adik kandung aku...adik angkat ramai...wawawawaw......
 ini adalah 0.5% daripada ukuran panjangnya nak eratur amik barang...errrr...aku heran gak mamat 2 org ni...apsal dia posing....hehehe
 Lepas dari koperasi...pelajar dikehendaki untuk menaiki bas....pusing2 satu kolej untuk pergi asrama....aku jugak jadi mangsa...tunggu ....grrrrrr....siksanyaaaaaaaaaaa
 Satu bilik 2 org....ni la dia rakan sebilik Aishah...Midah namanya...all way long from terengganu...masa ni dah banyak airmata yang mengalir....nasib baik hero tak mengalir...cuma bertakung je...hehehehe
 Lepas selesai urusan Aishah...tiba masa untuk kami anak beranak pulang...gudbye adik...hehe..jgn banyak nangis....banyakkan solat lagi bagus....kami pun singgah di Pasar Siti Khatijah di bandar Kota Bharu...kami solat di masjid Baroah..kemudian lepak lepak kat pasar tu...pastu kebosanan melanda...terus gerak gi airport..
 Gudbye Kelantan...next time dtg lagi...
 Byeeeeee.....
 Nak naik kapal terbang pun nak posing....nasib baik mak aku...hahahaha
 Ya Allah....dah naik kapal terbang pun nak posing...nasib baik mak aku jugak....wakakakakakakaakkkka....sekian la saja...
nak baca lirik politeknik kota bharu...jom layannnnn...

Sungguh Indah Namamu
Poli Kota Bharu
Terus Maju Terus Maju
Kita Semua Bersatu

Sungguh Luhurnya Jasamu
Poli Kota Bharu
Terus Maju Terus Maju
Kita Semua Bersatu....

9 ulasan:

intan bling bling berkata...

wah. menarik.. mmg menarik.. to aisyah belajar rajin2 yer adek..

Sweet Lavender berkata...

menarik.. tapi gambar durian tu betul2 menguji keimanan ambo... hahaha

aza berkata...

hehehe...terima kasih semua...:)

intan bling bling berkata...

ntah aza... apa kata sekali sekala banjer arr kawan2 makan durian.. huhu

aza berkata...

Insyaallah....jika ada rezki...ada masa....kita enjoyyyyy...yearghhhhhh

Mutalib attholib berkata...

kalau nak belanja, mesti musang king ke atas shj.. ngeeeee

aza berkata...

boleh..insyaallah...apa salahnya..

Azman berkata...

menarik beca la durian..memang berdarah hidung..ngeh ngeh ngeh...

bedpet berkata...

haha. mak memang suka posing eh? sempoi habis :))

ngaji

Ahmed Deedat

Family Pokde

MOHAMED SATAR BIN MOHAMED(14.04.1950)
HASNAH BTE ABU BAKAR(03.11.1951)

AZAMUDIN BIN MOHAMED SATAR(05.09.1975)
SUNITA BTE MAD DESA(04.06.1976)
NUR MUNIRAH BTE AZAMUDIN(16.11.1999)
NUR HAMIZAH BTE AZAMUDIN(14.12.2002)
MUHAMMAD NUR HAZMAN BIN AZAMUDIN(06.01.2007)

AZARUDIN BIN MOHAMED SATAR(07.08.1979)
NORFAZILAH BTE RAHMAT(09.12.1977)
MUHAMMAD AMIRUL DINNY BIN AZARUDIN(06.02.2000)
MUHAMMAD AMIRUL HEZRY BIN AZARUDIN(20.12.2002)
MUHAMMAD AMIRUL NAIIM BIN AZARUDIN(14.07.2006)
MUHAMMAD AMMAR ASHRAF BIN AZARUDIN(25.04.2009)

SITI AISHAH BTE MOHAMED SATAR(12.01.1993)